keskiviikko 17. elokuuta 2011

Hyvä yhteisöllisyys tarvitsee jatkuvasti vahvistustaTaas on hiukan harmittanut koulun alun kouluparjaus mediassa. Ilta-Sanomat kehitti oikein juttusarjan opettajien kauhukuvauksista. Ensin kerrottiin miten kauheita oppilaat ovat ja sitten vielä oli juttua hirveistä vanhemmista. Tämä tehtiin varmaankin tasapuolisuuden nimissä, kun yleensä on moittijoina ovat olleet vanhemmat ja oppilaat.
Kaikki jutut saattoivat olla totta. Julkaisun ajankohta vain on kyynisesti valittu. Koulujen alkaessa monet muistelevat omaa kouluaikaansa tai sitten valmistaudutaan oman lapsen koulunkäyntiin. Koulu on kiinnostava aihe elokuun alussa. Huonot uutiset ovat hyviä uutisia, negatiivinen tunne on vahvempi kuin positiivinen, ainakin ryhmissä.
Olisi kyllä paljon parempi tukea hyvää koulunaloitusmieltä kaikkien puolesta. Vastustaminen, arvostelu ja vihollisen nimeäminen ovat huonon yhteisöllisyyden työkaluja, vahvoja sellaisia.
Hyvä yhteisöllisyys pitää rakentaa, varsinkin nykyisessä kulttuurissamme. Se ei synny itsellään eikä voi hyvin ilman hoitoa. Yhteiskunnan kaikki toimijat ovat vastuussa hyvän yhteisöllisyyden syntymisestä.

Ei kommentteja: