perjantai 4. tammikuuta 2008

Karttakepin kuolema

Ensimmäinen kirjamme ilmestyi v.2003. Me opettajat olimme kaikki olleet mukana Liisa Rainan (silloinen Kiesiläinen) vetämässä Kasvatuskulttuuriprojektissa, joka oli Kriittisen Korkeakoulun silloinen oppilaitoksiin suunnattu kehittämisprojekti. Hanketta rahoitti Koneen säätiö. Opimme kaikki valtavasti oman työn ohjaamisesta vuorovaikutteiseen suuntaan. Projektin loputtua kaikilla oli haikea olo. Totesimme, ettei opettajilla ole tapana dokumentoida saati julkistaa kokemuksiaan kasvattamisesta ja opettamisesta. Ajattelimme että voisimme omalta osaltamme yrittää muuttaa tätä mielestämme huonoa tapaa. Kirja syntyi siis kolmen opettajuustarinan ja kouluttajan/työohjaajan teoriaosuudesta.


Karttakepin kuolema
Kokemuksia vuorovaikutteisista kasvatus- ja opetusmenetelmistä

Sisällysluettelo: Liisa Raina: Kohti uutta koulua. Paula Moilanen: Yksinpuurtamisesta yhteistoiminnallisuuteen. Hannu Haapaniemi: Tiimityöskentelyä ja vuorovaikutusta koululuokassa. Rauno Haapaniemi - Tiina Suojanen-Saari: Opettajat työparina - vuorovaikutuskokemuksia


Mitä tarkoittavat tiimityö ja yhteistoiminnallisuus koulun työtapana? Miten opettaja voi oppia ja kehittää työtään? Kirja keskittyy vuorovaikutteisten työtapojen kehittämisestä saatuihin kokemuksiin. Teoksen näkökulma on käytännöllinen ja kirjoittajien omakohtaisiin pikäaikaisiin kokemuksiin perustuva.
194 sivua, nid. Arator Oy 2003 ISBN: 952-9619-83-9

Ei kommentteja: